30 R’damse AH-filialen doneren voedseloverschot

ROTTERDAM – Dertig vestigingen van Albert Heijn in Rotterdam gaan voedseloverschotten structureel doneren aan lokale sociale organisaties.

30 R’damse AH-filialen doneren voedseloverschot

De filialen hebben zich verbonden aan het project Samen voor Rotterdam, uitgevoerd door de Utrechtse stichting Community & Voedselsurplus (C&V) met steun van de gemeente Rotterdam.

Uitbreiding van eerdere projecten

Het betreft een uitbreiding van eerdere projecten waarbij per wijk supermarkten werden gekoppeld aan liefdadigheidsinstellingen in de buurt. Verschillende supermarkten van Albert Heijn, Spar, Coop, MCD, Jumbo en Plus zijn hierbij door de stichting in contact gebracht met liefdadigheidsinstellingen in hun buurt.

Meer organisaties profiteren

‘Nu in totaal 30 Rotterdamse AH-filialen hebben aangegeven ook te willen doneren, kunnen in de toekomst meer Rotterdamse sociale organisaties profiteren van de donaties’, laat Berend Maten van de stichting weten. Door deze AH-filialen worden iedere week vlees, vleeswaren en panklare groentes gedoneerd aan lokale liefdadigheidsinstellingen zoals De Gaarkeuken Rotterdam, Hotspot Hutspot en Isaak en de Schittering.

Tevreden met proefperiode

‘De werkwijze van de stichting Community & Voedselsurplus spreekt ons erg aan en wij zijn ook zeer tevreden met het verloop van de proefperiode’, aldus Jeroen Zoetmulder, filiaalmanager van de AH Krabbendijkestraat in Rotterdam. ‘We willen graag bijdragen om voedselverspilling te lijf te gaan en mooie initiatieven in onze buurt te steunen. Er staat voor ons niets tegenover. We vriezen onze overschotten in en staan in nauw contact met de organisaties. De overschotten gaan dus niet naar de dc’s, maar rechtstreeks naar de goede doelen. Het is prachtig dat alle andere filialen in Rotterdam ook op deze manier Rotterdammers kunnen helpen.’

Bron: Distrifood