Gaarkeuken van Rotterdam
Wijkrestaurants Gaarkeuken van Rotterdam

Missie

Sociale samenhang versterken door het aanbieden van een gezonde maaltijd.

TOP 3 wat men graag hoort

1. Ik hou van je
2. Je bent vergeven
3. Het eten staat klaar

Drie zinnen die aangeven dat je erbij hoort, de gezamenlijke toekomst belangrijker is dan het verleden en dat er voor je gezorgd wordt.

Geschiedenis

Sjaak en Clara Sies, oprichters van Voedselbank Nederland, hebben nieuwe wegen gezocht om Rotterdammers, die het niet breed hebben te ondersteunen.

In samenwerking met Humanitas koken ze vanaf 21 maart 2017 voor drie dagen per week in de keuken van het verzorgingstehuis aan de Persoonshaven.

tweegangendiner

Voor € 4,50 - de prijs van een diepvriesmaaltijd - krijgt men nu een tweegangendiner. Mensen die dit niet kunnen betalen krijgen, op voorspraak van maatschappelijke organisaties, de maaltijd gratis.

Vanaf september 2017 wordt de maaltijd vier dagen per week aangeboden.

Een moeder komt met twee kinderen eten. De keuken serveert die avond hamburgers met aardappeltjes en groenten. Een van de kinderen kijkt naar de hamburger en zegt, met een traan in haar ogen, tegen haar moeder ‘Kijk mama, vlees!’

Wat feiten op een rij

Capaciteit keuken Humanitas Persoonshaven
30%
Dagen met maaltijd
57%
Waardering bezoekers
81%

Humanitas Persoonshaven

Vanuit de hoofdlocatie Humanitas Persoonshaven verzorgen we:

max. maaltijden
Locaties
huidige maaltijden
Levering

Drie modellen van de gaarkeuken

Hoofdlocatie

Hier wordt gekookt en uitgeserveerd in het wijkrestaurant.

Het wijkrestaurant is algemeen toegankelijk.

Wijkrestaurant

De maaltijd wordt op een hoofdlocatie bereid en vervolgens kant-en-klaar geleverd.

Het wijkrestaurant is algemeen toegankelijk en komt qua uitstraling overeen met de hoofdlocatie.

Leveringslocatie

De maaltijd wordt op een hoofdlocatie bereid en vervolgens kant-en-klaar geleverd.

De locatie bepaalt zelf of deze algemeen toegankelijk is en hoe er invulling wordt gegeven aan het nuttigen van de maaltijd.