Na het bedenken van de voedselbank vond Sjaak Sies dat het tijd was voor iets nieuws. Hij bedacht de Gaarkeuken. Omdat hij zag dat de problemen rondom armoede nog altijd spelen. In leegstaande keukens van woonzorgcomplexen koken vrijwilligers maaltijden voor buurtbewoners
Rotterdam – De Gaarkeuken, ruim een jaar geleden gestart in verzorgingstehuis Steenplaat in Feijenoord, breidt steeds verder uit. Vanuit de door zorgbezuinigingen gesloten keuken van de Humanitaslocatie, worden sinds 2017 al maaltijden bezorgd aan de Koningskerk aan
ROTTERDAM – Dertig vestigingen van Albert Heijn in Rotterdam gaan voedseloverschotten structureel doneren aan lokale sociale organisaties. 30 R’damse AH-filialen doneren voedseloverschot De filialen hebben zich verbonden aan het project Samen voor Rotterdam, uitgevoerd door
De directeur van de Rotterdamse Rekenkamer Paul Hofstra waarschuwt voor de stijgende armoede in de stad. Uit een nog te publiceren rapport blijkt dat ongeveer tweeduizend Rotterdammers geregistreerd staan als dak- of thuisloos. Binnen die groep signaleert de Rotterdamse
Clara en Sjaak hebben meer dan vijftien jaar geleden in Rotterdam de eerste Voedselbank opgericht. Mensen die per maand minder dan tweehonderd euro te besteden hebben aan eten en kleding kunnen hier gratis levensmiddelen ophalen. Inmiddels is de Voedselbank een begrip en
In februari 2017 beginnen de oprichters van de voedselbank Sjaak en Clara Sies een gaarkeuken in Rotterdam. Dit vertelt het echtpaar vanavond in de uitzending van EenVandaag. Vier dagen per week koken en serveren vertegenwoordigers vanuit de politiek en kerk een warme