Skip to content

Ondersteun je ons?

Meehelpen bij de Gaarkeuken kan op verschillende manieren. Dat kan met ingrediënten, materialen, know-how, helpende handjes, donaties en uitgestelde maaltijden.

Ondersteun ons met producten

De Gaarkeuken van Rotterdam wil zich inzetten tegen voedselverspilling. Er wordt nog veel weggegooid bij supermarkten. Producten die nog prima te gebruiken zijn. De Gaarkeuken gaat de uitdaging aan om deze producten te verzamelen om er een maaltijd van te maken. We willen daarmee goed doen met de restanten die anders zouden worden weggegooid.

Je kunt ons helpen door producten te doneren. Denk aan ingrediënten van een maaltijd, maar ook aan schoonmaakproducten, kasten om alles netjes op te bergen, bestek en glazen.

Ingrediënten dienen uiteraard nog wel binnen de houdbaarheidsgrenzen te liggen. Verse producten en ingevroren producten.

De keukens en de restaurant maken gebruik van materialen en machines. Mocht je spullen over hebben, neem contact met ons op of wij er iets mee kunnen. Dat kan variëren van een bakplaat tot serviesgoed.

Neem contact met ons op als je kunt helpen.

Financieel ondersteunen

Er zijn diverse redenen waarom mensen soms een tijdje gebruik maken van de Gaarkeuken. Niet iedereen die een maaltijd van de Gaarkeuken ontvangt, is in staat om hiervoor te betalen. Wie niet kan betalen voor een maaltijd, mag op doorverwijzing van bijvoorbeeld maatschappelijk werk gratis mee-eten.

Als horeca-ondernemer zou je jouw klanten kunnen wijzen op de mogelijkheid om een uitgestelde maaltijd te betalen. Dit kan via een QR-code op een folder of de bon. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

Verschillende donateurs zorgen ervoor dat de kosten voor deze maaltijden gedekt zijn. Wil jij ook deze maaltijden mogelijk maken? Word dan een maaltijddeler. Sponsor maandelijks met een bedrag en deel zo een of meerdere maaltijden. Eenmalig mag natuurlijk ook.

Vrijwilliger worden

Meerdere teams van enthousiaste teams maken het mogelijk om de maaltijden te verzorgen. Er zijn diverse werkzaamheden die gedaan worden. In de twee centrale keukens worden de maaltijden gekookt. In de wijkrestaurants worden de gasten ontvangen en krijgen ze de maaltijden geserveerd. Daarnaast zijn er nog een aantal hand- en spandiensten te verrichten. Zo hebben we onze bestelauto waarmee de maaltijden vanuit de keuken naar de verschillende wijkrestaurants worden vervoerd. Er is altijd wel plek voor nieuwe vrijwilligers. Kijk eens bij onze vacatures.

vrijwilligers
De Gaarkeuken van Rotterdam wordt ondersteund door verschillende organisaties / instellingen, waaronder:
Logo Neyenburgh