Vacature: Voorzitter van het Bestuur // Vervuld!

De Gaarkeuken van Rotterdam is een organisatie die door het aanbieden van een gezonde maaltijd zowel armoede als eenzaamheid in Rotterdamse wijken tegengaat. Met een gevarieerd tweegangen menu draagt de Gaarkeuken bij aan de gezondheid van Rotterdammers met een klein budget.

Het bestuur van Stichting De Gaarkeuken van Rotterdam is op zoek naar een

Voorzitter van het Bestuur

Vanwege het aanstaande vertrek van onze huidige voorzitter zoeken wij een geschikte opvolger. Ben jij een ervaren, strategische bestuurder met visie en veel energie die sterke affiniteit heeft met onze missie? Kom en versterk ons bestuur!

Wat ga je doen?

Als Voorzitter stel je de agenda vast en leid je de vergaderingen. Je zorgt voor focus en een prettige werkomgeving. Je ziet toe op de samenstelling en het optimaal functioneren van het bestuur en bent daarmee eindverantwoordelijk voor de kwaliteit van de interactie en communicatie. Zo nodig ben je ook buiten de vergaderingen om beschikbaar en bereikbaar voor overleg.

Samen met de Secretaris vertegenwoordig je de Stichting richting diverse sociale partners en de gemeente Rotterdam. Je ziet kansen en weet als bruggenbouwer deze relaties te verstevigen zodat we onze doelgroep nog beter kunnen ondersteunen.  

Wie ben jij

We zoeken een Voorzitter met bestuurlijke ervaring die bij voorkeur kennis kan inbrengen van de regionale en lokale sociale kaart en de hieraan verbonden instellingen dan wel in staat is zich deze snel eigen te maken.

Verder heb je

  • Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare bestuurlijke of eindverantwoordelijke managementpositie;
  • Affiniteit met vraagstukken rondom armoede en eenzaamheid;
  • Voldoende kennis en ervaring om beleidsmatige en financiële stukken te beoordelen;
  • Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden (zowel schriftelijk als mondeling).

Meer informatie

De omvang van de functie is ongeveer 7 uur per maand. Het gaat om jaarlijks 5-6 vergaderingen in de avonduren met daarnaast voorbereidingstijd en overige activiteiten. De functie gaat formeel in per 1 maart 2023 en is onbezoldigd. Een referentiecheck maakt deel uit van deze procedure.

Heb je vragen? Neem contact op met Gert Hofsteenge, Secretaris van het Bestuur, via e-mail gert@hofsteenge.net of telefonisch 06 53 42 37 00.

Solliciteren

Stuur een e-mail aan Gert Hofsteenge, gert@hofsteenge.net
Je reactie, voorzien van korte motivatie en CV, zien we graag zo spoedig mogelijk tegemoet.
Het streven is de procedure voor 1 februari 2023 af te ronden.